15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kahve Nasıl Hazırlanır?

Türk Kahvesi

Kahve falı özellikle ülkemizde çok yaygın ve popülerdir. İyi bir kahve falı için lezzetli ve doğru yapılmış bir kahveye ihtiyaç vardır. Kahve yapımı kolay olarak algılansa da aslında kahve falına bakımı kadar zor sayılabilir.

Öncelikle kahve makinesinde yapılan kahveleri tercih etmiyor ve geleneksel metod kullanarak cezvede yapmayı tercih ediyorsanız bakır cezve tercihiniz olmalı. 1 kişilik vereceğim tarifte şekersiz, az şekerli, orta ve şekerli diye lezzet anlayışınıza göre değişen kahvenize karar vermeniz gerekir.

1 fincan oda sıcaklığı ya da soğuk suyu cezveye dökün. Ardından küp şeker kullanacaksanız, az şekerli için 1, orta için 1buçuk ya da 2, şekerli için 2 ya da 2 buçuk küp şeker atın. Bu uygulamanın aynısı çay kaşığı için de yapabilirsiniz. 1 tatlı kaşığını dolu dolu kahve ile doldurarak karışıma ekleyin. Birazcık karıştırın ve kısık ateşte olmasını bekleyin. Kahvenin olmasına yakın cezveyi tutarak biraz sallayın ki telve kahvenize iyice tat versin. Bu arada kahveniz ocaktayken başından ayrılmayın. Her an taşma riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Kahveniz taşmaya yakın köpürünce fincanınızın yarısına kadar doldurun ve yeniden birkaç saniye ocakta bekletin. Ardından geri kalan kahveyi de üzerine ekleyin. Bol köpüklü türk kahveniz içime hazır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder