7 Temmuz 2014 Pazartesi

Bornoz Seçiminize Dikkat


Sağlığımız için belki de dikkat etmemiz gereken en önemli şeylerden biri şüphesiz ki temizliktir. Bunun için kişisel temizliğin ötesinde, temizleneceğimiz yerin / mekanın ve temizlik sonrası kullandığımız banyo aksesuar ürünlerinin de temiz, kullanışlı ve de kaliteli olmasıdır. Bornoz seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey kumaşının nerede üretildiği ve ham maddesinin ne olduğudur. 



Zira özellikle de bornoz seçimi yaparken, nem emme özelliği düşük, kalitesiz suni kumaşlar tercih ederseniz bu başta cildinizde ardından da sizde kalıcı hasarlara / hastalıklara yol açacaktır. Dolayısıyla bornoz ya da havlu gibi banyo aksesuar ürünleri seçiminde, eğer imkanınız var ise pamuk, ipek gibi doğal kumaşlar kullanmanız sağlığınız açısından büyük önem taşımaktadır. 


Bunun yanı sıra, bornoz seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken diğer hususlar ise başta seçeceğiniz bornozun modelidir. Uzun bir bornoz mu istiyorsunuz yoksa kısa mı? Ortalama bornoz boyu 150 santimetreden biraz daha kısa olanlarıdır örneğin. Tabi boy ve beden seçiminde sizin boyunuz ve kilonuz da önem taşımaktadır. Ama bunun dışında model olarak da seçim yapmanız gereken bazı hususlar var. Kapüşonlu bir bornoz mu istiyorsunuz kapüşonsuz mu? Ağır ve dokulu olanları mı tercih edersiniz yoksa bornozunuzun hafif olması mı sizi daha iyi hissettirir? Ne renk olmalıdır? Hangi renk size hitap eder?


İşte bunlar, bornoz almadan önce kesinlikle cevaplamanız gereken sorulardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder