31 Mayıs 2013 Cuma

Doğru Topuklu Ayakkabı Seçmek Önemlidir




Kadınların kendilerini iyi hissetmedikleri zamanlarda yaptıkları iki şey vardır : saçlarını boyatmak , alışveriş yapmak.  Bu ikili birbiriyle ayrılmaz bir bütündür aslında. Kendini yeterince güzel bulmayan ve bilhassa kalbi kırılmış kadınlar bu ruh halinden kurtulmak için kendilerini güzelleştirmek isterler. Bu değişim saçtan başlar topuklu ayakkabıyla son bulur. Böylece baştan ayağa değişim tamamlanır. Topuklu ayakkabı pek çok kadın için vazgeçilmezdir. Zaman zaman yürümekte zorlansalar da topuklu ayakkabıdan vazgeçmek istemezler.  

Türkiye’de kadınların boy ortalaması Avrupa’ya göre daha kısadır. Boyunu biraz uzatmak isteyen kadın, topuklu ayakkabıyla boy sorununu çözüme kavuşturur. Diğer yandan topuklu ayakkabı kadına bir nebze özgüven aşılar. Kendinden emin ve dik duran kadın kendini topuklu ayakkabılarıyla güçlü hisseder. Böylece kadın hem erkeklerin hem de hemcinslerinin odak noktası haline gelir. 

Genç kızlar arasında da topuklu ayakkabı modellerine oldukça fazla talep vardır. Mezuniyet balosuna topuklu ayakkabı ile gitmek isteyen genç kızlar gecenin sonunda babetlerini giyerek ve bazen de çıplak ayakla eğlencenin tadını çıkarırlar.



Topuklu ayakkabı modellerini yeni çıkan trendler belirler. Yurtdışında gelişen bir moda kısa süre içinde ülkemizde de popülerleşmeye başlar. Bu sebeple yurtdışı moda merkezlerini takip etmek yararlıdır. 
Size en uygun topuklu ayakkabı modelleri, ayak yapınıza bakılarak belirlenir. Uygun ayakkabı kullanılmaması sonucu ayak, ayak bileği, diz ve bel problemlerinin gelişebilir. Bu problemler arasında tırnak batması, nasır oluşumu, başparmak çarpıklığı, çekiç parmak deformitesi, metatarsalji (ayak ön bölümünün ağrısı), topuk dikeni, ayak bileği burkulmaları ve genel vücut yorgunluğu ilk sıralarda yer alır.

Ayaklar gün içinde şişip genişlediği için ayakkabıların öğleden sonra alınması daha uygundur.
Ayakkabılar, ayakta denenmeden alınmamalı ve imkan varsa bir müddet yürünerek test edilmelidir. Zaman zaman ayakkabıların kalıplarına bağlı numara değişiklikleri olabilir.

Uzmanların tavsiyesine göre ayak başparmağı, ayakkabının önüne değmemelidir. En uzun ayak parmağı ile ayakkabı ucu arasında 1 santimetre mesafe olması önerilir. Parmaklar, ayakkabı içinde rahatça hareket ettirilmelidir.Ayrıca ayakkabının malzemesinin kalitesine de dikkat etmek gerekir. Sentetik malzemeli ayakkabıları tercih etmemekte fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder